Jarboe uppträder när norska Inferno firar 10 år

jarboe

Den ständigt utsålda norska metalfestivalen Inferno firar 10 år när den äger rum i huvudstaden Oslo den 31 mars till 3 april nästa år. De första bokade artisterna presenteras nu och bland dessa finns ett något oortodoxt inslag i form av den experimentella amerikanska sångerskan Jarboe, tidigare känd från Swans. Hon kommer att uppträda tillsammans med ungraren Attila Csihar, numera sångare i det norska black metal-bandet Mayhem som även de uppträder på festivalen.

Jarboe har de senaste åren gästat på skivor från bland andra The Agony Scene och Lustmord och medverkade tidigare i år på det amerikanska dödsmetallbandet Cattle Decapitations nya platta ”The Harvest Floor”.

I år spelade bland annat de svenska banden Taetre, Vicious Art och Grand Magus på Inferno-festivalen. Samtliga i nuläget klara band för nästa års upplaga är som följer:

FINNTROLL
JARBOE
MAYHEM
NACHTMYSTIUM
TAAKE
THE KOVENANT

Inferno-festivalen grundades 2001 av Borknagars gitarrist Jens Ryland som ville skapa en festival där norska metalfans kunde samlas för att hylla extrem musik. Varje år runt påsk flyger fans in från England, Sverige, Tyskland, Italien, USA och till och med Indien för att avnjuta extremmetal i den norska huvudstaden. Festivalen har framröstats som en av de tio främsta festivalerna i världen av läsarna av den stora brittiska hårdrockstidningen Terrorizer.

Rulla till toppen