Janet Leon gör musikaldebut i Grease

janet-leonDen unga sångerskan Janet Leon från Göteborg kommer att agera pink lady i den klassiska musikalen ”Grease” när den sätts upp i Stockholm i början av nästa år. Detta blir hennes musikaldebut och hon görs sällskap av den libanesisk-svenske komikern Nour El-Refai, känd från bland annat ”Raj Raj” och ”Ballar av stål”, samt skådespelerskan Sara Sommerfeld, känd från ”Vänner och fiender”, ”Hem till Midgård”, ”Noll tolerans” och ICA-såpan.

Janet Leon föddes 1990 i Göteborg med en spansk mor och en far från Iran. Hon började sin karriär redan som 13-åring då hon rekryterades till tjejgruppen Play som ersättare för Faye Hamlin. I år medverkade hon i tv-serien ”Made in Sweden” där hon fick chansen att spela in sitt debutalbum ”Janet” tillsammans med producenttrion Laila Bagge, Andreas Carlsson och Anders Bagge. Albumet nådde en fjortonde plats på albumlistan och singeln ”Let Go” nådde en tredje plats på singellistan.

Huvudrollerna i ”Grease”, som i denna version är översatt till svenska och utspelar sig i vårt land på 60-talet, spelas av Sebastian Karlsson (tvåa i Idol 2005 och vinnare av Rockbjörnen för bästa nykomling 2007), och Marie Serneholt från A-Teens.

Scroll to Top