Jan Johansen konferencier för Väsby Melodifestival

jan-johansen-vasby-melodifestival

Schlagervinnaren och artisten Jan Johansen är konferencier för Väsby Melodifestival som arrangeras i början av nästa år. Väsby Melodifestival är Sveriges första melodifestival för personer med funktionsnedsättning. Idag mötte de nio tävlande Jan Johansen som delade med sig av sina bästa tips och råd för att lyckas på scen.

Jan Johansen leder Väsby Melodifestival som går av stapeln den 30 januari 2011 på Scandic Infra City i Upplands Väsby. Väsby Melodifestival är Sveriges första melodifestival för personer med funktionsnedsättning (exempelvis Downs syndrom, Aspbergers syndrom).

Musiken är en fantastisk bro mellan människor. När jag fick frågan att vara med så var det självklart att svara ja. Glädjen och energin från de tävlande är fantastisk. Och frågan är egentligen vem som lär vem, säger Jan Johansen.

Jan Johansen är enormt professionell och lyckas på ett väldigt inspirerande sätt få med sig alla de tävlande. Han är en varm person som visar på ett äkta engagemang, säger Yvonne Boberg, enhetschef Upplands Väsby kommun och initiativtagare till Väsby Melodifestival.

Personer med funktionshinder är en grupp och enskilda som alltför sällan syns och uppmärksammas, det ska vi ändra på med Väsby Melodifestival. Nu ger vi dem en plats att synas på och möjligheter att uttrycka sig med sång och musik, säger Yvonne Boberg.

De nio tävlande är:
Inger Öhrvall, Upplands Väsby – Vindarna viskar ditt namn (Thomas Holmstrand/Linda Jansson (numera Dahl)/Peter Dahl)
Åsa Wallin, Upplands Väsby – Stad i ljus (Py Bäckman)
Emmelie Berquist, Sollentuna – Håll om mig (Ingela ”Pling” Forsman/Nanne Grönvall)
Henrik Hildingsson, Sollentuna – Vandraren (Mats Wester/Py Bäckman)
Björn Berglund, Vallentuna – Tycker om när du tar på mig (Per Gessle)
Denise Lindström, Vallentuna – Idas sommarvisa (Astrid Lindgren/Georg Riedel)
Lina Pettersson, Sigtuna – Håll om mig (Ingela ”Pling” Forsman/Nanne Grönvall)
Simon Bernhardsson/Patrik Ingö, dansare Josefin Pousette, Täby – Diggi-loo diggi-ley (Britt Lindeborg/Torgny Söderberg)
Sara Dahlström, Täby – Håll om mig (Ingela ”Pling” Forsman/Nanne Grönvall)

Kapellmästare för Väsby Melodifestival är Per-Ove Stålknapp som leder en sjumannaorkester med elever och lärare från Musikskolan i Upplands Väsby.

Om Väsby Melodifestival
Väsby Melodifestival är en musikfestival för personer med funktionsnedsättning (exempelvis Downs syndrom, Aspbergers syndrom). Upplands Väsby kommun som arrangerar Väsby Melodifestival har bjudit in deltagare från Sollentuna, Täby, Sigtuna och Vallentuna. Varje kommun har fått utse högst två tävlande. I Upplands Väsby har två kvalificerat sig vid en audition, andra kommuner medverkar med tävlande som handplockats. Från Sigtuna kommer en deltagare och två från de andra kommunerna. Väsby Melodifestival arrangeras för första gången i januari 2011, men planeras bli ett återkommande arrangemang. Väsby Melodifestival genomförs av Upplands Väsby kommun/Väsby Välfärd med stöd från bland andra lokala företagare.

Rulla till toppen