Jamie T till Stockholm i oktober

jamie-t-2009

”Fucking croissant!” Så ska en festinbjudan låta! Det är sant, systrar och bröder – Jamie T kommer till Stockholm så nu vet ni vad som gäller: Höj ett hurra, ta på er era mjukaste skor, putsa era vassaste glasögon och skynda ner till Slussen den 26 oktober. Kungen av Wimbledon – den sanna Mr T – har med sig sin nya skiva, den skamlöst pulserande Kings & Queens när han bjuder in till huvudstadens bästa oktoberfest i år.

Det verkade egentligen för bra för att vara sant – Jamie T:s första skiva Panic Prevention var en gatsmart explosion av pisksnärtspop, furiöst snabba one-liners och refränger som satte eld på konsertlokaler och festivalfält världen runt. Sedan gick han in i studion igen för att snabbt göra ytterligare två skivor – en Bob Dylan-i-Wimbledon, en Sex Pistols-käkar-Dizzee-Rascal– men släppte dem inte, förutom förra årets smakprov från punkplattan – den maniska ”Fire Fire”. ”Jag kan bättre”, påstod han och byggde en studio på sin bakgård. Vågade man hoppas och tro på Jamie med genikepsen och cidervisionerna?

Han uppfyllde och överträffade alla löften. I dagarna släpptes Kings & Queens, inspelad i ett sci-fi skjul i Jamie T-rädgården. Publik och kritiker talar tillsammans i tungor om ett gitarrtaggat Clash, om minihouse, ska, grime och rockabilly. Det är helt klart att Wimbledons ess på den här skivan tar lika kaxiga som nyfikna kliv framåt men inte genom att försvåra eller förvränga. Som en Professor Boogie-Balthazar gör han stort och tajt av det ofärdiga och trevande. Här hittar man refrängbomben “Sticks & Stones”, blixtsnabba “Chaka Demus” och den romantiskt roströda “Jily Armeen” med flera omistliga låtar. Jamie T har utvecklat sin musik genom att förbättra och fokusera, genom att välja bort rollen som generationsmegafon och istället bygga sin egen värld dit alla, verkligen alla är välkomna.

Så välkommen till oss på fest. Vi bjuder bara på det allra godaste: Jamie T 2009 låter som alla dina bästa lördagskvällar på en och samma gång – en skärpt, romantisk eufori. Eller kalla det Motown Mensa. På Slussen, i slutet av oktober, blir det endorfiner, Stella, nävarna i luften, hjärtat i halsgropen och Jamie T. Fucking underbar croissant!

Datum:
26 oktober – Stockholm, Debaser Slussen

Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

Rulla till toppen