James Blake till Way Out West

james-blake

Att vi på Way Out West får presentera James Blake som en av våra artister 2011 är en otrolig ynnest och om inte nedräkningen börjat än så har den det nu!

Nu på söndag spelar James Blake på ett tokutsålt Södra Teatern i Stockholm. På Way Out West kommer han att stå på scen under klubbdelen Stay Out West. Vi vet att detta är långt ifrån optimalt och att det är många, många som vill se honom. Det vore rätt att ha honom ute i Slottsskogen, men tyvärr så går inte det, då James bara kan spela på torsdagen den 11 augusti. Vi kommer dock göra allt vi kan för att sätta honom på den största kapaciteten vi kommer ha under Stay Out West i år. Vilket ställe det blir återkommer vi om senare. En sak är säkert, det kommer att bli magiskt.

JAMES BLAKE
Om det är någon som kan sätta en röst till melankolins epitom så är det James Blake. Med en röst som filtrerar all världens svärta genom ett souligt sovrumsfilter har han tagit steget ut från skuggorna vidare in i rampens penetrerande ljus.

I samspel med knakiga och brustna rytmer finner vi Blakes minimalistiska approach. Det är rösten som är stjärnan. Det vet både han och vi. När han släppte sin debutsingel, ”Air and Lack Thereof”, tog det inte lång tid för den berömde BBC Radio 1 DJ’n Gilles Peterson att erbjuda honom ett gig på hans måttlöst berömda show. Efter det var det fler som ställde in sig i ledet för att prisa honom som Englands nya soul-löfte, ett löfte som han lugnt kommer att hålla.

Hans självbetitlade album, som kom ut i februari i år, är en underskön bearbetning av själfull dubstep och den landar i hjärtat hos oss vid första lyssningen. Feist-covern ”Limit To Your Love” är sprungen från ett purt geni. Inget snack. ”James Blake” är en grym samling låtar som i sin helhet redan är en milstolpe nedslagen i musikhistorien.

Klara artister sedan tidigare:
PULP
ROBYN
FLEET FOXES
THÅSTRÖM
WIZ KHALIFA
EDWARD SHARPE & THE MAGNETIC ZEROS
JANELLE MONÁE
ARIEL PINK’S HAUNTED GRAFFITI
EXPLOSIONS IN THE SKY

Stay Out West
JAMIE WOON
OFF!
THE JAYHAWKS
WARPAINT
DESTROYER
THE AVETT BROTHERS
TWIN SHADOW
YUCK

Rulla till toppen