James Blake till Sverige i april

james-blake

Amerikanen James Blake besöker Stockholm och Oslo på sin turné genom Europa i vår.

Det är inte ofta, but still, det händer.
Sånt som musikvärlden bygger sin existens på. Det fanns till… och… med… ett teveprogram som hette så. H_Y_P_E. Nåväl, vi försöker faktiskt ta näsan ovan ytan, blicken ovan det uppenbara. I det här fallet har vi hört singlar, b-sidor, pepp-talk och statusuppdateringar som alarmerar om storheten. De har inte fel. För dessa två tillställningar kanske vi – Luger – inte behöver spä på det suget.

Då vi just äntrade ett nytt tideräknerace så behövde vi också ett nytt måttsystem. Vi som inte ville mäta musik. Tänk vad är en meter, ett fat – en ny dag danas.

Vad de säger, hela världen av musikintresserade, är att d’n’b + melodi är… melodin. Dubedubeduduuu… Shit, vad det sitter. Referenser till art director-termer oc h språng över genregränserna(?). En sak är säker – du måste äga en fullskalig stereo för att uppfatta totaliteten av uttrycket. Boom. (Ett uttryck mest citerat när det handlar om LA, skådisar och ja du vet.) Boom, djuuuupt. Du! Du, med indianpannbandet och mittbenan – nu kör vi. Detta. Är. Framtiden. Du vet redan att du har det i din playlist. Du vet att ovan text är överflödig och att biljetterna kommer ta slut snabbt. Men det är inte det som är poängen. Att artisten ifråga rööööööör sig, rör oss, berör oss. Det är inte industrin det är konst kultur politik. Lust att förändra. Enough.

James Blake,
Beat it.

Konsertdatum
01 april – Oslo, Parkteatret
03 april – Stockholm, Södra Teatern

Mer information om James Blakes Sverige-spelning

Rulla till toppen