Jakob Samuel släpper solodebut i sommar

jakob-samuel

Jakob Samuels första soloalbum pastpresent kommer att sannolikt att förvåna vissa. Och förhoppningsvis att glädja ännu fler. Jakob Samuel växte upp i den skandinavisk rock- och hårdrockfaunan, som medlem i band som Talisman, Jekyll & Hyde och senare The Poodles. Men den som väntar sig metal får ställa om förväntningarna: detta är Jakob Samuels soloalbum, i all dess avskalade storslagenhet. Det innebär betoning på sång, keyboards och blås snarare än gitarrer.

Först ut är den episka singeln ”Stars And Grace”, som Jakob skrivit tillsammans med Rickard Nilson. Låtens känsla av att allt är möjligt om man vågar lyfta blicken, blir inte mindre av 25 välljudande stråkar, i arrangemang av Erik Arvinder. Texten ställer frågor kring vad vi alla vill göra av vår tid på jorden och uppmuntrar lyssnaren att själva reflektera vidare.

Jakob själv sjunger, spelar trummor. Johan Lyander har producerat, spelat keyboards och varit med och skrivit nästan all musik. Produktionen är varm, läcker och fräsch och man hör att de medverkande musikerna njutit av att sätta tänderna i låtarna. Resultatet är ett musikaliskt rikt album.

”Förhoppningen är att man ska kunna gilla och beröras av låtarna direkt, men också kunna upptäcka nya sidor av dem vid upprepade lyssningar” sammanfattar Jakob.

Albumet pastpresent släpps den 6 juni.

Rulla till toppen