Jakob Hellman gör exklusiv spelning

För 25 år sedan släpptes singeln ”Tåg”. Låten presenterade en ung man vid namn Jakob Hellman för världen. Året efter kom albumet ”… Och Stora Havet” och genombrottet var ett faktum. Albumet blev en milstolpe i den svenska pophistorien och listas ständigt i toppskiktet när landets bästa album genom tiderna ska utses. Jakob Hellmans sätt att skriva text och musik förändrade sättet att se på svenskspråkig pop och har influerat så gott som alla som ägnat sig åt hantverket sedan dess.

Albumet blev hans hittills enda. Myterna kring Jakob Hellman och var han tog vägen efter det stora genombrottet är många. Trots den korta karriären är han en av den svenska pophistoriens mest älskade och saknade artister.

2011 började saker plötsligt att röra på sig. Tre turnéer följande varandra i rask takt och ny musik tog alltmer plats bredvid klassikerna på scen. Lite mer lågmälda låtar, ett kanske något mörkare anslag, men samma briljanta förmåga att skriva texter och melodier som går rakt in i hjärtat. Arbetet med det nya materialet har fortsatt under en paus i turnerandet. 14 december gör Jakob Hellman årets enda spelning på Debaser Medis.

Konsertdatum
14 dec – Debaser Medis, Stockholm

Scroll to Top