Jada Smith berättar om dödshot och svenska Cult of Luna

wicked-wisdom

Skådespelerskan Jada Pinkett Smith (fru till den betydligt mer välkände Will Smith med vilken hon ledde fredsprisgalan i Oslo senast) berättade nyligen i en intervju om sin tid som sångerska i hårdrocksbandet Wicked Wisdom med vilka hon bland annat spelade på den amerikanska festivalturnén Ozzfest 2005.

På frågan om hon kommer att återförena sitt metalband svarar hon med ett indirekt nej:

”Jag älskar rock ’n’ roll men man måste vara ute på vägarna för att göra det. För att jag ska finnas tillgänglig för vad [Jadas barn] Jaden och Willow gör innebär att jag måste låta det vara.”

Jada berättar även att hennes favoritband i genren är de amerikanska banden Mastodon, Crowbar och Skindred samt, kanske lite mer överraskande, Umeå-bandet Cult of Luna. Hon misstänker att hennes egen musiksmak kommer att skina igenom i dottern Willows musik när hon blir äldre. Willow älskar redan det amerikanska metalbandet Lamb of God och ett av hennes favoritalbum är ”Killadelphia”.

Jada berättar även om att en del av Ozzfest-besökarna var allt annat än positiva till hennes medverkan. Så snart det stod klart att Wicked Wisdom skulle spela på festivalen fick hon ta emot en drös med dödshot. Hon var dock aldrig särskilt oroad över det:

”Jag brydde mig inte om dem, Will tog hand om det. Jag trodde bara det var folk vid sina datorer som inte har något bättre för sig än att spy ut strunt. Det gick så långt att min man övervägde, men gjorde det aldrig vilket jag respekterar honom för, att be mig att inte genomföra det hela.”

Will och Jadas dotter Willow gjorde sin skådespelardebut som sexåring i ”I Am Legend” tillsammans med sin far och skrev förra året även på för Jay-Z:s skivbolag Roc Nation då hon släppte singeln ”Whip My Hair”.

Rulla till toppen