Ison & Fille släpper ny singel och video

Äntligen är det dags för ny musik igen från duon ifrån Bredäng och Vårberg. Efter tolv år och fyra kritikerrosade fullängdare gör sig nu Ison & Fille redo att släppa sitt nya album i februari 2014, men redan idag släpps singeln och videon ”Vår Sida Av Stan”, producerad av Mack Beats och med gästsång av Natty Silver (The Latin Kings mm).

Tre år har snart gått sedan Ison & Filles P3 Guld-belönade och dubbelt Grammis-nominerade album ”För Evigt”, som nyligen även inkluderades på tidningen Sonics lista över de 100 bästa svenska albumen någonsin. Tre intensiva år som bland annat innefattat en hyllad gemensam turné ihop med Petter, såväl som uppmärksammade TV/radio-uppdrag vid sidan om musiken; Ison med rosat Sommarprat i P1 och som programledare i X Factor Sverige, Fille med P3:s populära humor-långkörare Lilla Al-Fadji.

Plattans första singel ”Vår Sida Av Stan” är en instant Ison & Fille-klassiker, ett starkt målande berättande, med stämning och känsla som greppar tag i lyssnaren från första textrad. Låten är en tydlig försmak av den vidareutveckling av den nyfunna tyngd och djup i såväl text som ljudbild, som introducerades på förra albumet ”För Evigt” och som markerade en nystart för ett lite äldre och eftertänksammare Ison & Fille, men nu med ännu mer skärpa och fokus, där aktuella samhällsrelaterade ämnen och tankar kring dagens Sverige ges mer utrymme än tidigare.

Scroll to Top