Iron Maiden trolig huvudakt för nästa års Sonisphere

iron-maiden

I år hade den nya internationella hårdrocksfestivalen Sonisphere premiär med festivaler i Holland, Tyskland, Spanien, England, Finland samt svenska Hultsfred med Metallica som huvudakt. Festivalen kommer att anordnas även nästa år och först ut är Sonisphere i Knebworth Park i England som kommer att äga rum den 31 juli och 1 augusti 2010. Den brittiska upplagan av festivalen besöktes i år av 80 000 hårdrocksfans. Imorgon onsdag väntas Iron Maiden avslöja att de kommer att vara nästa års huvudakt. Ännu har inga andra datum för övriga länder bekräftats.

Iron Maidens gitarrist Janick Gers berättade i en intervju med BBC News i november att bandet redan har påbörjat låtskrivandet till sitt femtonde studioalbum och att bandet snart skulle samlas i Paris under tre veckor och arbeta på nytt material.

Iron Maiden blev det första bandet någonsin som rest runt världen i en specialanpassat jumbohet under sin ”Somewhere Back In Time”-turné som även dokumenterades i den prisbelönta filmen ”Flight 666”. Planet flögs delvis av gruppens sångare, Bruce Dickinson, som är utbildad pilot med ett stort antal flygningar mellan Storbritannien och Island på meritlistan.

3 reaktioner på ”Iron Maiden trolig huvudakt för nästa års Sonisphere”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top