Iron Maiden och Mötley Crüe till Sonisphere i Sverige

iron-maiden

Igår berättade vi att den internationella hårdrocksfestivalen Sonisphere återvänder till Sverige även nästa år. Idag har de första banden avslöjats och precis som vi tidigare meddelat så blev det som förväntat legendariska Iron Maiden som är huvudakt även i vårt land.

Totalt har sju band presenterats idag. Bland de övriga finns Heaven & Hell, det nya bandet som bildats av Black Sabbath-musiker med Ronnie James Dio på sång, och 80-talshjältarna i Mötley Crüe. Stockholm gästas dessutom av Iggy & The Stooges, thrash metal-pionjärerna Slayer och Anthrax samt skräckrockaren Alice Cooper. Samtliga dessa band kommer även att spela på den finska versionen av festivalen som till skillnad från den svenska äger rum under två dagar.

Sonisphere 2010 i Sverige kommer att äga rum den 7 augusti i Stora Skuggan på Djurgården i Stockholm där även festivalen Where The Action Is arrangerades tidigare i år. I Finland är det den 7 och 8 augusti och Kirjurinluoto i Pori (Björneborg) som gäller.

Biljetterna släpps nu på måndag den 14 december klocka 10:00 och kostar från 880 kr. Ytterligare information hittar du här.

sonisphere-sverige-2010

sonisphere-finland-2010

Rulla till toppen