Irländsk musiker misshandlad i Dublin

cruachan

Klockan tre på natten till söndagen den 20 februari så misshandlades sångaren Keith Fay i det irländska folkmetallbandet Cruachan allvarligt av en grupp män på centrala Dame Street i den irländska huvudstaden Dublin.

Keith lämnade nattklubben tillsammans med sin bror, syster och en vän när ett gäng bestående av omkring 15 unga män i 20-årsåldern började ropa förolämpningar mot hans syster och vän. Han ropade då tillbaka att det var hans syster och att de skulle lämna henne ifred.

Situationen slutade med att Keith träffades i huvudet med en järnstång och slogs medvetslös. Han fick därefter ta emot flera sparkar och hans syster fick sin arm bruten. Det var en hel del folk i rörelse på gatan vid den här tiden och flera personer grep in och lyckades skrämma bort männen. Keith blev knivhuggen i ansiktet, bröt flera revben och fick blåmärken och mindre sår över hela kroppen.

Cruachan skrev nyligen på ett nytt kontrakt med brittiska Candlelight Records och kommer senare i år att släppa sitt sjätte album, ”Blood On The Black Robe!.

Scroll to Top