Invigning av Botkyrka nya kulturskola på lördag

botkyrka-kulturskolaLördagen den 24 oktober kl. 13.30 bjuder Botkyrka kommun in till invigningen av Botkyrka kulturskolas nya hus i Tumba. Även fritidsgården Southside och Tumbascenen har invändigt fått renoverade ytskikt. Tumbascenen har också fått ny inredning och ny teaterteknik.

Cirkus Cirkör, Alby Fejm, Teaterklubben Repliken, Spektrumkörerna, barn och unga från Botkyrka kulturskola, dans med Tamilska föreningen och mycket, mycket mer!

Och dagens smällkaramell är Salem Al Fakir med band!

Välkommen på en sprakande invigning!

– Botkyrkas kulturskola har under många år bedrivit sin musik- och dansundervisning i provisoriska lokaler, och ofta på flera olika håll i kommunen. Nu skapas en mötesplats för ungas kreativitet och kulturskapande, säger Pernilla Hellman, verksamhetschef på kultur- och fritidsförvaltningen i Botkyrka kommun.

Byggnaden har fått en kraftfull, färgstark och modern arkitektur. I entrén möts man av en glasfoajé med 7-8 meters takhöjd som också kommer att fungera som konsertlokal. Golven i undervisningssalarna har klara kulörer och väggarna är vita. Kraven på akustik och funktionalitet har varit högt ställda. Rummen har specialanpassats efter kulturskolans många olika verksamheter – från teater till orkestrar och ljudmixning. Exempelvis en danssal med 4.40 meter högt i tak och en kraftigt ljudisolerat slagverksrum.

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med nästan 80 000 invånare. Omtalade kultur- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv och en av Sveriges yngsta och mest internationella befolkning, gör Botkyrka till en händelserik kommun med stora möjligheter.

Ytterligare information om invigningen och programmet på lördag hittar ni här.

Rulla till toppen