Invasionen till Kina nästa månad

Av Redaktionen
Aug 25th, 2011
0 Kommentarer
1048 Views

invasionen-2011Det kommande, svenskspråkiga albumet Saker Som Jag Sagt Till Natten (21 SEP, SONY MUSIC) släpps på indiebolaget Maybe Mars i Kina och i september åker bandet över på turné. Dennis erkänner att det, till en början, kändes konstigt att åka till Kina och sjunga på svenska, ända till någon påpekade att kineserna faktiskt inte förstår engelska heller!

Jag ska faktiskt sjunga in en engelsk version av albumet framöver! testa hur det känns. För vi har redan fått bra respons på skivan musikaliskt utomlands. Och det blir intressant, för de översatta texterna blir annorlunda jämfört med de jag skulle ha skrivit direkt på engelska.

Men en ny musikalisk riktning kommer “Saker Som Jag Sagt Till Natten” säkert att höja en del ögonbryn på hemmaplan. Plattan visar upp en ett episkt men ettrigt sound, med rötter i både krautrock och postpunk. Detta är också albumet där Lyxzén blommar ut som textförfattare och sångare, även på sitt modersmål.

Dennis berättar om den nya riktningen:

Jag har alltid varit lite för nyfiken och velat utmana mig själv. Så fort jag känner mig för trygg i en roll så börjar jag ifrågasätta den eller placera mig i mer obekväma positioner. Jag har aldrig i mitt musicerande har jag aldrig varit cynisk eller hoppat på en våg. Jag drivs av rastlöshet. Vissa tyckte att (The International) Noise Consipiracy var ”retro”, men JAG hade aldrig spelat treackords garagerock. Det är samma sak denna gång: det här känns fräscht för oss och de här låtarna driver vår kreativitet framåt. Jag tror att det hörs.

Det gör det.

KINATURNÉ:
Sep. 16th Fri. [email protected] Little Bar
Sep. 17th Sat. [email protected] Nuts Club
Sep. 18th Sun. Day off
Sep. 19th Mon. [email protected] VOX
Sep. 20th Tue. [email protected] Yuyintang
Sep. 21st Wedn. [email protected] 61Club
Sep. 22nd Thu. [email protected] Yugong Yishan
Sep. 23rd Fri. [email protected] 7Live

Kommentering är stängd