Internationella storheter kommer till Koncerthuset i Köpenhamn

Koncerthuset i Köpenhamn öppnar sina dörrar för allmänheten denna höst/vinter med en mängd eklektiska konserter och evenemang på DR Byen.

På arenan finns det 5 scener av varierande set-up och storlek, det huserar ca 200 konserter var år med en variation mellan rock/pop, Hip Hop, akustiskt och symfoni-orkestrar.

I oktober har vi 3 höjdpunkter:

27 oktober – TINDERSTICKS, Koncertsalen: 20.00
Grundade under 90-talet tillsammans med en uppsjö av Indie och Britpop musik, Tindersticks gjorde deras egna blandning av skönt skapande musik, med album som legat i topp på musikkritikers listor. Bandet har varit med om olika bandkonstellationer under åren, men grunden och musiken är densamma efter nio studioalbum.

28 oktober – MARK LANEGAN, Koncertsalen: 20.00
Screaming Trees frontman Mark Lanegan gästar Koncerthuset denna månad tillsammans med sitt soloprojekt som fram tills uppbrottet från Screaming Trees bara var ett sidoprojekt. Detta må vara mer akustikt och mer seriös stil än vad vissa av hans fans kan vara vana vid.

29 oktober – TEGAN & SARA, Koncertsalen: 20.00
Den Kanadensiska Folk-Rock duon Tegan & Sara´s kom in på den kanadensiska musikscenen redan 1998, efter bara två år landade de ett kontrakt med ingen mindre än Neil Young och hans bolag Vapor Records. 2004 kom genombrottet med deras album “So Jealous”.

Rulla till toppen