Internationell barnkörfestival i Stockholm

Den 8 juli inleds den internationella barnkörfestivalen Pueri Cantores i Stockholm. Drygt 4 000 små och stora körsångare i 120 körer från 14 länder gästar Stockholm och dess kyrkor. Festivalen äger rum till och med den 12 juli.

Pueri Cantores är en katolsk barn- och ungdomskörfederation som finns i trettio länder och drivs främst av ideella krafter. Federationen bildades efter andra världskriget för att bidra till fredsarbetet i Europa och har idag medlemmar över hela världen. Vartannat år arrangeras en festival och det är första gången som en Pueri Cantores Körfest hålls i ett nordiskt land.

* – I konkurrens med flera andra städer fick Stockholm värdskapet för körfestivalen Pueri Cantores. Att de valde Stockholm visar på stadens dignitet som internationell evenemangsstad och det är vi väldigt glada över, säger Mattias Rindberg Evenemangschef på Stockholm Visitors Board.

Körerna kommer bland annat från Tyskland, Katalonien/Spanien, Polen, Italien, Lettland och Portugal. Även två utomeuropeiska körer deltar, en från Korea, och en från Kongo-Kinshasa. Från Sverige deltar bland andra Stockholms Gosskör.

De flesta deltagande körerna är katolska, medan några är allmänkristna. Eftersom körfestivalen har en ekumenisk inriktning deltar kardinal Walter Kasper, ordförande för påvliga rådet för kristen enhet, den 11-12 juli. Han kommer att leda den katolska utomhusmässan på Riddarholmen klockan 17.00 på lördagen den 11/6 och den avslutande ekumeniska gudstjänsten på Sollidenscenen på Skansen söndagen den 12/6 kl 11.00. Läs hela programmet på www.puericantores.se/congressus

Scroll to Top