Insamling till Afrikas svältande på Way Out West

way-out-west-2011-logga

Alla som äter på Way Out West ger ett bidrag till FN:s arbete för att bekämpa hunger. Det är ett av flera inslag i en kampanj som genomförs av Way Out West och Svenska FN-förbundet under årets festival den 11-13 augusti.

Under årets Way Out West-festival i Göteborg den 11-13 augusti går 2 kronor för varje såld måltid till världens hungrande. Insamlingen genomförs i samarbete mellan Way Out West och Svenska FN-förbundet som finns på plats under hela festivalen. Way Out West uppmanar också artister och sponsorer att bidra genom att skänka valfria föremål och signera t-shirts. Alla föremål och t-shirts auktioneras ut på www.fn.se med start den 19 augusti kl 09.00. Dessutom kan alla deltagare lägga pengar i bössor eller anmäla sig som månadsgivare till FN-förbundets katastrofinsamling för Afrikas horn. Ytterligare ett antal aktiviteter kommer att genomföras.

Afrikas horn, som omfattar Somalia, Kenya, Djibouti och Etiopien, är drabbat av en hungerkris som innebär att 11 miljoner människor behöver akut matbistånd. Svenska FN-förbundet stöder FN:s livsmedelprogram WFP som har ökat sin verksamhet i området. Operationen för att mobilisera kompletterande livsmedel till barn i nödsituationen på Afrika horn kan komma att bli organisationens största någonsin.

Läs mer om FN-förbundets katastrofinsamling till Afrikas horn, kampanjen Skolmat blir kunskap och förbundets alla aktiviteter på Way Out West på www.fn.se.

För den som vill ge ett lite mer direkt bidrag, vilket vi på Musiknyheter uppmanar alla att göra, finns närmare information hos Läkare utan gränser. Välj gärna en annan betalmetod än SMS, t.ex. internetbank, så slipper pengar gå förlorade till operatörer.

Scroll to Top