Inner Circle kommer till Sverige

inner-circle

Snart 40 år in i karriären kämpar Inner Circle (Jam) beslutsamt vidare och under 2010 turnerar kvintetten i Asien, USA och Europa. I juli kommer de tillbaka till Sverige för de första svenska spelningarna på många år.

Att bandet är lika engagerade som någonsin förr hörs tydligt på senaste albumet ”State Of Da World” där de med gäster som Damian Marley, Stephen Marley, Jr., Reid, Morgan Heritage, Luciano, Steel Pulse David Hinds, Mutabaruka, Lutan Fiyah, amerikanska rock/reggaebandet Slightly Stoopid, Rock-a-Trench från Japan,och rapsensationen Flo Rida levererar uppdaterade, tankvärda sånger som belyser våld, fattigdom, hyckleri, rasism och religion. Inner Circle beskriver själva albumet som att de går tillbaka till sina klassiska reggaerötter och ”State of Da World” är frukten av bandets samlade erfarenheter, såväl som av förnyad kreativ inspiration.

Budskapet må vara det samma, men som världen ser ut idag är det viktigare än någonsin, säger bandets tongivande låtskrivare Ian Lewis.

De svenska spelningarna arrangeras av Tim Badejo, som med sitt Maestro Entertainment ända sedan åttiotalet varit en stark drivkraft bakom det faktum att Sverige alltid finns på kartan för reggaeelitens turnéer. Själv beskriver han spelningar med Culture (Mariahissen 1981) och Burning Spear (Skeppsholmen 1988) som några av de största musikupplevelserna i stan, men Inner Circle har alltid varit ett band man blir glad av att höra och en Inner Circle-spelning är en ultimat sommarupplevelse.

Tim Badejo själv har också en nyckelroll bakom Inner Circles internationella framgångar under 1990-talet eftersom han var den som introducerade jamaicanerna till det svenska förlaget Madhouse och skivbolaget Warner Music som ledde till att de fick flera miljonsäljande hits och en Amerikansk Grammy 1994.

Konsertdatum:
8 juli – Otten, Norrköping
9 juli – Kägelbanan (Södra Teatern), Stockholm

Närmare information om Inner Circles Sverige-spelningar

Scroll to Top