[ingenting] ute på festivalturné

ingenting-2010

[ingenting], som i dagarna släpper ny singel tillsammans med Anna von Hausswolff, ger sig i sommar ut på festivalturné runtom i Sverige och Norge, med stopp på bl.a. Peace & Love-, Traena- och Arvikafestivalen. Sommarens turnéaffischer görs av 4 konstnärer från illustratörsagenturen NU Agency.

Förutom att rumla runt på svenska festivaler tillbringar [ingenting] sommaren i Norge. I grannlandet har bandet rosats ivrigt för senaste albumet Tomhet, idel tomhet – och i pressen utnämns man som arvtagare till bandet Kent. Om hur det står till med den saken får andra tvista, men i sommar sprider bandet sin sprakande kompott av självklara popmelodier, direkta texter, pukor, och existensialistisk expressionism till norska och svenska festivaler. På ö:ar i höjd med Kiruna som, omringad av valar, fjordar och höga klippor under en sol som aldrig går ner, såväl som i värmländska skogar. (Se fullständig turnéplan nedan).

[ingenting] har länge anlitat flertalet framstående konstnärer och fotografer i samband med skivreleaser.
I sommar inleds ett samarbete med NU Agency, som representerar några av Europas mest innovativa illustratörer. Illustratörerna Emma Löfström, Rina Donnersmarck, Karin Rönmark och Giedre Domzaite bidrar med unika affischer och merchandise som ska användas i samband med [ingenting]:s uppträdanden runtom i Sverige och Norge. Affischerna kommer finnas till försäljning i diverse butiker runt om i landet, bl.a. Paper Cut och Pet Sounds och merchandisen görs i samarbete med Weekday, som även kommer sälja den i sina norska och svenska butiker.

TURNÈPLAN
2 jul 2010 Borlänge SE Peace & Love
9 jul 2010 Trena NO Trenafestivalen
15 jul 2010 Arvikafestivalen
16 jul 2010 Tönsberg NO Slottsfjellsfestival
17 jul 2010 Tromsö NO Bukta
29 jul 2010 Östersund SE Storsjöyran
30 jul 2010 Karlskoga SE Putte i Parken
31 jul 2010 Mellerud SE KAOS
21 aug 2010 Trondheim NO Pstereofestivalen
27 aug 2010 Malmö SE Malmöfestivalen

Scroll to Top