[ingenting] gör exklusiv spelning på Dramaten

ingenting-2010

För snart två år sedan stod [ingenting] som första popband någonsin på Kungliga Dramatens stora scen. Entrén fylldes av svarta ballonger, en symfoniorkester och män i vit mask. Fullmånen fick nybrokajen att glittra. Det var snövarning och (på flera sätt) risk för halka i ett trettondagsfirande Stockholm City.

Natten slutade med att en flod forsade in i teatern. Bokstavligen. Mitt i det första extranumret tvingade brandlarmet ut publiken på gatan. Brandkåren rusade in. Man trodde att huset stod i lågor. Men tvärtom. Ett rör hade spruckit på våning sju och fyllt hela teaterns översta plan med vatten. Efter en stund av felsökande kunde publiken till slut komma in från kylan och [ingenting] kunde slutföra den magiska konserten i ett extatiskt kaos. I SvD dagen efter avslutade Elin Unnes sin lyriska recension med att kalla [ingenting] för ett av ”Sveriges mest ambitiösa och unika liveband”.

Den 10 december gör [ingenting] ett spontant återbesök i den svenska kulturens finaste hus. Den intima Lejonkulan blir skådeplats för ännu ett samtal med alltings innersta väsen. [ingenting] tar med sig nya sånger, svävande stämsång, resväskorna fulla av återfunnet grus och vykort från BB, psyket, slottsskogen och staterna – för sin första akustiska konsert någonsin.

Konsertdatum
10 december – Stockholm, Dramaten (Lejonkulan)

Mer information om Dramaten-spelningen med [ingenting]

Scroll to Top