Infernal presenterar nya demolåtar

infernal-2009

Den svenske gitarristen David Parland (Necrophobic, Dark Funeral) slog efter en längre tids frånvaro nyligen ihop sina påsar med trummisen Tomas Asklund (Dark Funeral, Dissection) och gitarristen Martin Halfdan (Necrophobic) i ett nytt projekt vid namn Infernal.

Projektet är egentligen inte helt nytt då Inferal var namnet på Parlands senaste band som splittrades 2003. De började 1996 och hann innan de lade ner sina instrument släppa minialbumen ”Infernal” (Hellspawn Records, 1998) och ”Summon Forth The Beast” (Hammerheart Records, 2002).

David kommenterar: ”När vi satte igång igen så ville vi från början kalla bandet något helt annat men vi kom aldrig fram till något tillräckligt bra och när vi väl gjorde det så fick vi reda på att de namnen redan var tagna. Eftersom både jag och Tomas var medlemmar i Infernal och konceptet fortfarande är 100% sataniskt så behöll vi namnet Infernal.”.

Enligt David så är det nya Infernal fortfarande sataniskt i grunden men med ett mer tillgängligt sound med mer melodier.

Bandet skulle ha spelat in sin demo ”The Infernal Return” vid det här laget men då Tomas samtidigt spelar in ett nytt album med de norska black metal-veteranerna Gorgoroth (som gick in i studion en månad tidigare än planerat) så har det dragit ut på tiden. Eftersom de inte vill vänta ytterligare så har de valt att släppa de låtar som hittills spelats in på sin MySpace-sida vilka är följande:

* ”The Darkside Calls” (Intro)
* ”Godforsaken (With Hate I Burn)”
* ”Of The Seven Gates”

Hemsida:
www.myspace.com/officialinfernal

Rulla till toppen