Indonesisk kör till Sverige

manado-state-university-choir

Manado State University Choir är en blandad kammarkör på dryga 20 sångare som kommer från provinsen Norra Sulawesi i Indonesien. Den har hyllats för sitt uppseendeväckande artisteri, förmåga att beröra publiken och inte minst för sin vackra körklang och mångsidighet. 10 och 11 november gästar kören Stockholm.

På repertoaren har denna kör allt från tidig europeisk musik till samtida stycken i den västerländska kanonen, från traditionell och koreograferad, indonesisk musik till populärmusik och stycken från Sydostasien och Afrika.

Kanske kan man säga att The Manado State University Choir inte bara representerar inte landet Indonesien. På ett mer sammansatt sätt representerar den också en ny världsomspännande riktning för körmusiken. Musiken de framför är kulturell, religiöst och språklig mångsidig och rymmer improvisation, experiment, mångkulturella möten. Här kan ett stycke ur den europeiska kanonen vara sammanvävd med modern indonesisk musik.

Som en ensemble av sin samtid strävar MSUC efter att bygga broar mellan olika kulturer och samhällen för att delta i skapandet av en fredlig värld där musik och kultur blomstrar för alla. Kärlekens och andlighetens krafter är djupt inbäddade in MSUC filosofi och i medlemmarnas dagliga liv.

Ledare för MSUC är dirigenten André de Quadros, människorättsaktivist och professor i musik vid universitet i Boston. Han har en bakgrund som violinist, musiketnolog och musikpedagog, och under hans ledning har kören fortsätter kören att utveckla och förädla sina enastående kvaliteter, både hemma i Indonesien och utomlands. MSUC har gjort framgångsrika framträdande i Österrike, Sydkorea och Nederländerna under tidigare internationella turnéer också fått ta emot en rad priser och utmärkelser.

Konserter:
10 nov STOCKHOLM, kl 12:30 Kungl. Musikhögskolan
10 nov STOCKHOLM, kl 19:00 Eric Ericsonhallen (Skeppsholmskyrkan)
11 nov STOCKHOLM, kl 19:00 Södra Latins gymnasium

Rulla till toppen