In Flames säljer guld

Foto: Patric Ullaeus
Foto: Patric Ullaeus

In Flames framgångar bara fortsätter och för första gången i bandets historia så har de sålt guld av ett album. Albumet ”A Sense Of Purpose” har nu passerat nivån för guld i Sverige och frågan är om något svenskt band som spelar såpass ”extrem” musik har nått sådana nivåer tidigare?

Bandet avslutar nu sitt turnerande på hemmaplan med tre spelningar och kommer sedan att ta en paus för att vila upp sig och skriva nytt material.

Sedan albumet ”A Sense of Purpose” detonerade i landets skivbutiker i april 2008 så har In Flames verkligen tagit ytterligare ett steg i en minst sagt framgångsrik karriär. Albumet gick rakt in på den svenska album listans första plats, svensk radio tog för första gången på länge till sig musik av lite hårdare kaliber och såväl P3 Guld som Grammis-priser tillföll In Flames. Till strömningen av publik vid livepremiären på Gröna Lund förra året har bara överträffats av storheter som Bob Marley och Lady Gaga och inte en endaste kvadratcentimeter var ledig under två magiska kvällar i Lisebergshallen likväl som två kvällar på Annexet när In Flames besökte dessa i höstas. Sommaren kröntes av en unik festivalspelning på Sweden Rock festivalen där In Flames agerade huvudakt inför över 30 000 lyckliga festival besökare. Här skulle historien mycket väl kunna ta slut för den här gången men In Flames kan nu bekräfta att de kommer att göra ytterligare tre spelningar i Sverige för att avsluta turnerandet kring ”A Sense of Purpose”.

Ett axplock av tongångarna efter förra årets spelningar:

”In Flames är löjligt bra” – Aftonbladet 5/5

”Det är så att man blir både stolt och varm i hjärtat” – 5/5 Göteborgs-Posten

”En klockren konsert” – 5/5 Expressen

Rulla till toppen