Imorgon är sista dagen för bidrag till Melodifestivalen

Highlights är några av de som i år skickat in bidrag, när sista inlämningsdag är på tisdag och ansökningstiden går ut vid midnatt tisdagen den 20 september (23.59) för bidrag till Melodifestivalen 2012 via musikförlaget Sweden Songs (som också är förläggare till ”Come and get me now” som bandet deltog med i Melodifestivalen 2010 med låtskrivarna MiSt)

Jamie Meyer (Popstars 2002) är också en av de artister som skickat in bidrag.

Nina Söderquist är också en av de artister som vill med i Melodifestivalen. Nina var med i Melodifestivalen 2009 med låten ”Tick Tock” och är nu aktuell i musikalen Spamalot, som just haft premiär på Chinateatern i Stockholm.

Även Countryartister Inger Nordström som var med i Melodifestivalen 1996 med ”Gråt inte” och körat bakom Nick Borgen (1994) vill vara med med, med bandet Rhinestone Band (har turnerat i b.la USA och Europa)

Bland de mindre kända artister och band som också skickat in bidrag kan nämnas gruppen b.la Emil Ehnberg, som nyligen släppte singel på Universal/Sonet, rapparen Mange (Magnus Rytterstam) som turnerat med Fronda och Frida Appelgren (f.d Muranius) och (Stockholmsgruppen) Fröken Underbar (från Stockholm).

Bland låtskrivarna som skickat in bidrag märks bl.a. Peter Heden och Janne Andersson, som bl.a. tidigare skrivit för Erica Selin (TV4 Idol 2009).

Vi har även i år skickat bidrag från våra låtskrivare till våra grannländer Norge (MGP) och i de fall där vi samarbetar med Finsk upphovsman även att skicka in bidrag till Finland (Euroviisut)

Scroll to Top