IFPIs webbplats hackad

I samband med rättegången mot de inblandade i fildelningssajten Pirate Bay attackerades branschorganisation IFPIs webbplats igår av en grupp hackare som kallar sig för ”Den nya generationen”. De lämnade efter sig följande hotfulla meddelande till åklagaren Håkan Roswall:

SLUTA LJUG HÅKAN ROSWALL!!!

Den hänsynslösa jakt som IFPI, Antipiratbyrån, Warner Bros och alla andra företag med en bricka i spelet bedrivit har nu resulterat i en rättegång där fyra oskyldiga män står åtalade för upphovsrättsintrång.

Det här är en krigsförklaring mot antipiratindustrin och aktörerna bakom den, och vi uppmanar allmänheten till bojkott och lynchning av de ansvariga. IFPI är bara början. Fortsättning följer.

Den Nya Generationen

Peter Sunde från Pirate Bay var snabb att kommentera det inträffade på sin blogg. Han säger att rättegången går ganska bra och att de inte behöver den här typen av stöd. Han uppmanar de skyldiga att upphöra med att hacka webbplatser.

Anledningen till att IFPIs webbplats kunde hackas var att de använde sig av en gammal version av bloggverktyget WordPress som publiceringssystem på sitt webbhotell Surftown. Hackarna utnyttjade ett säkerhetshål i mjukvaran och kunde därigenom göra vad de ville med webbplatsens filer.

Scroll to Top