IFPI, Telia och Spotify presenterar ny Grammis

grammis-2011Under Grammis 2011 delas för första gången det nya priset ”Årets Innovatör” ut till en artist som under det gångna året på ett kreativt, nyskapande och inspirerande sätt kommunicerat och interagerat med sin publik och utnyttjat de oändliga möjligheter den nya digitala tekniken öppnar för.

Kommunikationskanalerna återfinns idag i mycket stor utsträckning på nätet vilket har givit musikkonsumenterna fler möjligheter än någonsin att konsumera musik och artisterna oändliga möjligheter att möta och kommunicera med sin publik. Det är den artist som lyckats bäst med att använda dessa möjligheter integrerat med andra marknadsföringskanaler vi vill belöna. Förhoppningsvis kan det även inspirera andra artister till ett ännu mer kreativt möte med sin publik, säger Ludvig Werner, VD för IFPI Svenska Gruppen som är arrangör av Grammis.

Grammis syfte är att stimulera kvalitet, kreativitet och bredd inom svenskt musikliv.

Detta pris har instiftats för att belöna den svenska artist som gjort mest för att omfamna distributions- och marknadsföringskanaler på ett innovativt sätt med digitala element, berättar Ulrika Steg, chef för Mobilitetstjänster Sverige på TeliaSonera.

Denna resa är påbörjad och det är viktigt att lyfta exempel på innovatörer som bryter mönster, är nytänkande och inspirerande, säger Ludvig Werner, VD för IFPI Svenska Gruppen.

Vilka de nominerade är kommer att tillkännages i mitten av december. En jurygrupp kommer att tillsättas och gemensamt utse vinnaren. Vinnaren av priset “Årets innovatör” tilldelas ett stipendium på 25 000 kronor i syfte att främja kreativitet.

Grammis sker måndagen den 17 januari 2011

Måndagen den 17 januari flyttar Grammis in i Operahuset för en stor musikprisgala. Galakvällen inleds med prisceremoni och en storslagen föreställning på Kungliga Operan och därefter fortsätter firandet i Operakällarens alla festlokaler.

Scroll to Top