Idol-artister kommer till Lidköping i sommar

Amanda Fondell
Amanda Fondell, född 1994 i Kristianstads kommun blev Idol-Amanda med hela svenska folket när hon vann Idol 2011. Amanda Fondell tävlade i finalen mot Sveriges Eurovisionbidragsartist Robin Stjernberg. Amanda Fondell fick 52 % av tv-tittarnas röster och vann därmed 2011 års Idol.
Efter finalvinsten släppte Amanda fullängdaren ”All this Way” där singeln med samma namn blev en radiohit i alla kanaler.
Nu är Amanda aktuell igen med singeln ”Bastard” som fullkomligt osar av hitpotential.

Linnea Henriksson
Linnea Henriksson är uppvuxen i Halmstad. För de allra flesta blev hon känd som Idol-Linnea då hon kom 4:a i Idol 2010. Men redan innan Idol hade Linnea en musikkarrär på gång.
Då menar vi inte att hon bara 9 år gammal stod på scenen redan 1995 i Småstjärnorna.
Nej, 2010 – samma år som Linnea var med i Idol – släpptes hon tillsammans med sitt elektrojazzband PRYLF en platta som fick lysande recensioner.
Linnéas solokarriär tog dock fart med Idol och 2011 släppte hon sin första solosingel ”Väldigt kär/Obegripligt ensam” som hon skrivit tillsammans med Orup. Den blev den första i en rad av hits som Linnea hittills levererat. Några av de andra är ”Lyckligare nu” och ”Mitt rum i ditt hjärta”.

Att ha tre stora hits på sitt debutalbum är något inte många klarar av. Det beror säkert till en del på att Linnea jobbat tillsammans med Orup på några av låtarna, men det är inte hela sanningen.
Linnea har integritet och ett djup både i sin röst, sina texter och i sin utstrålning. Hon är redan en stor artist som har framtiden för sig och potentialen att bli en av våra allra största.

Nu 2013 har Linnea släppt ”Jag vet nått som inte du vet” som gick direkt in på radions A-lista. Sommaren 2013 åker Linnea Henriksson ut med sitt kompband som support till Gyllene Tider på en omfattande Sverigeturné.

Linnea Henriksson kommer tillsammans med Amanda Fondell, State of Drama och några till, som vi vill hålla hemliga ännu ett litet tag till, hit till oss i Lidköping och avslutar sommaren på Dina-scenen i Stadsträdgården under Kultur och Porslinsfestivalen den 22-25 Augusti.

Lidköping – en välkomnande och hållbar kommun
Lidköpings kommun har cirka 38 000 invånare och ett vackert läge vid Vänerns södra strand. Närheten till vattnet, Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär tillgång till natur- och fritidsupplevelser utöver det vanliga. Lidköpings kommun satsar på framtiden. Här finns utrymme och vilja till förändring. En god livsmiljö, närhet och samverkan ger oss möjligheterna.

Scroll to Top