Ida Redig släpper debutalbum

Av Redaktionen
Apr 22nd, 2010
0 Kommentarer
852 Views

ida-redig

22 år gammal debuterar Ida Redig med albumet “Standing Here”. Skivan innehåller elva spår som andas musikalisk integritet. Albumet är ärligt och jordnära samtidigt som det tar höjd med passionerade texter och smakfullt balanserade arrangemang. Det är lätt att låta sig luras av Idas unga, nästan sköra yttre, men under ytan döljer sig en vilja av stål, ett driv och en avundsvärd målmedvetenhet.

Musikaliskt sett sällar sig Ida Redig till en fin tradition av svenska singer-songwriters, men i det lyckas hon med konststycket att hitta ett eget, unikt uttryck. Texterna handlar om hur hon lever sitt liv, de handlar om kärlek och hur den kan hjälpa en person att växa när den kommer från rätt plats. I all sin känslomässiga komplexitet är låtarna okomplicerat självklara i sin instrumentala kvalitet. Idas röst ligger vackert över gitarr- och pianoarrangemangen och välplacerade stråkar ger en nerv och och ett själfullt djup till melodierna.

När hon flyttade in till Göteborg lärde hon sig att spela gitarr och var med i ett rockband, senare blev hon även antagen vid ett musikgymnasium. En rad olika artister och musikstilar har betytt mycket för Ida under åren även om hon alltid hållit det för sig själv. Influenserna spänner vitt och brett; från Iggy Pop & the Stooges, via Lou Reed till PJ Harvey och samtida svenska artister som Sophie Zelmani och Lisa Ekdahl.

Hemsidor
www.idaredig.com
www.myspace.com/idaredigmusic

Kommentering är stängd