Icona Pop släpper debut-EP

icona-pop

Den svenska duon Icona Pop levererar elektronisk pop när den är som bäst och har hänfört bloggare, dansgolv och musikkritiker världen över. Med den första singeln ”Manners” säkrade de en plats på den franska labeln Kitsunés stilbildande samlingsserie. Igår släppte Icona Pop sin efterlängtade debut EP ”Nights Like This” och lyckades samtidigt charma den världskände bloggaren Perez Hilton som älskar ”Manners”.

Icona Pop, som består av Aino Jawo och Caroline Hjelt, träffades av en slump i Stockholms nattliv i samband med att Aino tillfälligt behövde dränka sin hjärtesorg efter uppbrottet med dåvarande pojkvännen. Dagen efter vaknade Aino upp med en brutal baksmälla men även med en ny låtskrivarpartner – Caroline. Under den första dagen tillsammans upptäckte Aino och Caroline deras gemensamma kärlek för både popmusik och electronica och vips hade de skrivit den första låten som Icona Pop med hjälp av den hyllade producenten Patrik Berger (Robyn).

Med succén ”Manners” i bagaget som gavs ut på brittiska Neon Gold (Marina & The Diamonds, Passion Pit, Ellie Goulding, The Naked & Famous), flyttade tjejerna till London, där de förutom livespelningar på bland annat Club NME är flitigt bokade DJ:s.

Icona Pop kommer på en blixtvisit till Sverige i oktober för en kortare klubbturné.

Tracklisting:
Nights Like This
Manners
Lovers to Friends
Sun Goes Down feat The Knocks

Live i Sverige:
14/10 – LINKÖPING, Klubb Din Mamma @ Nationernas Hus
15/10 – STOCKHOLM, Debaser Medis
19/10 – MALMÖ, Debaser Malmö
20/10 – GÖTEBORG, Jazzhuset
22/10 – UPPSALA, Velvet Rockklubb

Mer information om Icona Pops Sverige-spelningar

Scroll to Top