Hyllade Steget släpper debutalbum

steget

Allt började för ett år sen när de la upp några låtar på myspace. Helt plötsligt tipsades det om Steget i flera dagstidningar, i tv och på bloggar. De gjorde bara ett fåtal spelningar och frågar du de som var där är alla eniga. ”Steget live är magi”.

Sen blev det tyst. De begav sig in i studion igen under hösten för att mixa färdigt de resterande låtarna, och nu är det äntligen klara med debutalbumet ”Förändrar allting” som släpps den 12 maj (obs! obs! Nytt datum!)

Steget är en duo bestående av Matilda Sjöström på sång och Nils Dahl på piano. Det som gör dem unika är deras sätt att göra text och musik oskiljaktiga, genom att visa vad som är kärnan i känslan och melodin. Steget sätter fingret på det som spelar roll, både med ord och musik.

Även om mycket av musiken handlar om just det som är jobbigt och ger ångest, förmedlar Steget ett självförtroende och en oräddhet inför problem som andra skulle välja att gräva ner sig i. De väjer inte för det som gör ont, men utan att vältra sig i det vill de framåt, och de vill att vi ska våga.

Steget visar att varje steg man tar förändrar allting. Det går inte att låsa in Steget i en genre, eller påstå att det är singer/songwriterpop bara för att de mestadels använder enbart piano och sång. De rör sig fritt mellan catchy poplåtar med beachboyskörer till avskalade ballader med Thåströmsk svärta.

Både Matilda och Nils har en musikalisk bakgrund i flera band. Matilda är den ena halvan av duon Äkta Kärlek. Nils spelar piano med Daniel Gilbert och i reggaebandet Kultiration.

Scroll to Top