Huvudrollerna klara för La Cage Aux Folles

Mikael Samuelson, känd som Fantomen på Operan, kommer tillbaka till musikalscenen som dragshowartisten Albin/Za Za i GöteborgsOperans uppsättning av La Cage Aux Folles. Hans make Georges, görs av folkkäre Hans Josefsson.

Mikael Samuelson fick sitt stora genombrott med över tusen föreställningar i Fantomen på Operan på Oscarsteatern, där den spelades1989 -1995. Efter det har han gjort ett flertal roller på musikal- och teaterscener – på senare tid bland annat Jekyll & Hyde på Chinateatern. Han är också verksam som romans- och vissångare. På 1990-talet spelade han redarsonen Rolf Dahlén i tv-serien Rederiet. För sina prestationer inom sång, musik och teater har han fått ta emot många fina priser, bland annat Svenska Dagbladets operapris och Guldmasken.

Hans Josefsson har varit verksam som sångare på Stora Teatern och GöteborgsOperan sedan 1970-talet. Bland alla roller kan nämnas Chefone i Aniara, Frank i Läderlappen, Daland i Den flygande holländaren, Scarpia i Tosca, Crespel i Hoffmanns äventyr, Dr Bartolo i Figaros bröllop, Värdshusvärden Thénardier i Les Misérables. Han har även stått för idé, manus, regi och varit tomtefar i GöteborgsOperans Jultrad-i-ton sedan 1995. Känd för tv-publiken blev han för sin tolkning av Ernst Rolf. Han har varit engagerad vid ett flertal musikal- och operascener i Norden samt operascener i Italien.

I övriga roller ser vi bland andra: Monica Einarson (Jacqueline), Lars Väringer (Eduardo Dindon)och Susanne Barklund (Marie Dindon).

GöteborgsOperans La Cage Aux Folles görs i samarbete med Oscarsteatern där den hade premiär i regi av Peter Dalle hösten 2012. Den regisseras av Bo Hermansson som lägger nya perspektiv på den ursprungliga uppsättningen. Scenografen Roland Söderberg anpassar den till en större scen. Det blir än fler cagelles i ensemblen och fler musiker i orkesterdiket. Dirigent: Nick Davies.

La Cage Aux Folles utspelar sig i glamorösa Saint Tropez. Musikalen är fylld av gränslös kärlek, värme och humor och storslagna shownummer men är också en gripande berättelse om fördomar, att stå upp för sig själv och för allas rätt att vara den man är.

Biljettsläpp måndag 4 mars kl 12.00.

Premiär 7 september 2013, 74 föreställningar till och med 9 mars 2014. Framförs på svenska.

Scroll to Top