Hultsfredsfestivalen ställs in

Av Redaktionen
Jun 29th, 2010
2 Kommentarer
782 Views

hultsfredsfestivalen

Arrangörerna bakom Hultsfredsfestivalen 2010 har lämnat följande meddelande:

1986 arrangerades den första Hultsfredsfestivalen. Då var det ingen som trodde att festivalen skulle bli en årlig tradition och att hundratusentals musikälskare skulle komma att vallfärda till den småländska musikfestivalen under de kommande 23 åren. I år skulle festivalen ha jubilerat – den 25:e Hultsfredsfestivalen skulle ha arrangerats 7-8-9 juli. Men nu tvingas vi slänga in handduken.

Som biljettförsäljningen ser ut en vecka innan festivalen skulle ha ägt rum kan vi inte arrangera årets festival, utan vi som arrangörer tvingas slänga in handduken. Hultsfred X kommer inte att genomföras.

Att ställa in årets festival har varit ett väldigt tungt beslut att ta. Men det är det mest ansvarsfulla vi kan göra i det här läget.

Trots att det känns väldigt sorgligt att årets jubileumsfestival inte blir av, så ser vi ändå tillbaka på de 24 tidigare festivalerna med stolthet. Vi ser tillbaka på legendariska konserter samt den glädje och den kollektiva kärlek till musiken, som under årens lopp har drivit så väl oss arrangörer som våra besökare.

Vi känner även stolthet över att vi gång på gång har genomfört det omöjliga. Men i år blev det omöjliga verkligen omöjligt. Vi slänger inte in handduken för att vi vill det. Vi slänger in den för att vi måste det. Vi kan inte längre erbjuda alla besökare och alla ideellt arbetande funktionärer den upplevelse de förtjänar att få vara en del av.

Vi vill tacka alla de som någon gång har besökt festivalen samt alla de som varit med och arbetat med festivalen. Samtidigt vill vi be alla dom som hade tänkt besöka årets festival att ha förståelse för vår situation.

FRÅGOR & SVAR

ÄR ÅRETS FESTIVAL INSTÄLLD?
Ja.

VAD INNEBÄR DET?
Campingen och festivalentrén kommer inte att öppna och inga artister kommer att uppträda.

BEROR DET HÄR PÅ BILJETTFÖRSÄLJNINGEN?
Ja. Under den sista tiden har försäljningen inte tagit fart lika bra som den borde ha gjort.

VAD HÄNDER NU?
Hultsfredsfestivalen AB, som arrangerar Hultsfred X, kommer så snart som möjligt att ansöka om konkurs. Därefter kommer en konkursförvaltare se till så att allting sköts på ett korrekt sätt.

HUR PÅVERKAR DET HÄR MIG SOM BILJETTKÖPARE?
Det kan vi inte svara på just nu. I normala fall ska festivalarrangören återlösa köpta biljetter om festivalen ställs in, men ingenting kan göras innan konkursförvaltaren blivit insatt i verksamheten. Hur lång tid det kommer att ta vet vi inte för tillfället, men naturligtvis är det vår önskan att alla köpta biljetter ska kunna återlösas.

2 Svar till “Hultsfredsfestivalen ställs in”

  1. verdad skriver:

    Inte konstigt om det inte har sålts biljetter, med det i särklass sämsta utbudet av band i föreningens historia.

  2. […] år skulle det ha varit 25-årsjubileum för den anrika Hultsfredsfestivalen men som vi meddelade för en vecka sedan så har årets festival ställts in på grund av dålig biljettförsäljning. Detta innebär […]