Hultsfredsfestivalen samarbetar med DreamHack

Av Redaktionen
Jun 3rd, 2010
0 Kommentarer
482 Views

hultsfredsfestivalen

Två småländska ungdomsfestivaler samarbetar och ger mervärde till alla besökare på två av sommarens hetaste festivaler. Hultfredsfestivalen kommer till DreamHack Summer 2010 den 19:e juni och DreamHack är på plats när Hultsfredsfestivalen drar ingång 7:e juli. Räkna med massor av sköna aktiviteter för alla som älskar festivallivet i sommar.

Samarbetet betyder att Hultsfred kommer att vara på plats under DreamHack Summer 2010 19-22 juni och DreamHack kommer vara på Hultsfredsfestivalen 2010 7-9 juli. Festivalerna kommer framöver att samarbeta kring praktiska festivalfrågor, utvärdera varandras evenemang, erbjuda festivalbesökarna kampanjpriser och finnas på plats med innehåll på varandras festivaler.

Hultsfred kommer till DreamHack Summer 2010 och kommer erbjuda alla DreamHackers en riktig rockfestival i miniformat. Det blir bland annat ett stort chillout-område med musik och festival i fokus. Du kommer bland annat kunna se klassiska Hultsfreds-spelningar på projektorduk.

DreamHack kommer sätta upp ett datortält med över 40 stationer, både PC och konsol där du kan hålla kontakt med vänner och familj, surfa Facebook, uppdatera Twitter, kolla internetbanken och hålla den egna bloggen uppdaterad. Det blir såklart gaming på XBOX360, Playstation 3 och PC samt tävlingar och sköna aktiviteter i flera olika spel, bland annat Guitar Hero i DreamHack-tältet.

DreamHack är världens största digital festival med mängder av aktiviteter dygnet runt. Under åren har vi tittat mycket på andra festivaler och då har Hultsfred som en av Sveriges ledande rockfestivaler varit en viktig inspiration. Vi har under våren träffats intensivt och vi är mycket glada att vi nu kan presentera ett samarbete som vi hoppas blir mycket fruktsamt för både arrangörer och våra festivaldeltagare, säger Marcus Lindmark, festivalgeneral på DreamHack.

Musiken kommer alltid att vara basen för Hultsfredsfestivalen. Men för våra besökare är allt man kan uppleva runt omkring scenerna och på campingen minst lika viktigt. Genom samarbetet med DreamHack kommer vi att kunna bredda upplevelsen för våra besökare redan i år. Dessutom har vi börjat kolla på alla coola praktiska lösningar som DreamHack har. Tillsammans med DreamHack kommer vi att kunna höja servicenivån och skapa en ännu bättre upplevelse för våra besökare i framtiden, säger Putte Svensson på Hultsfredsfestivalen

Om Hultsfredsfestivalen
Hultsfredsfestivalen är landets mest legendariska festival. I år firar Hultsfredsfestivalen sitt 25-årsjubileum och genom åren har oräkneliga artister uppträtt på festivalen. Bland de klassiska ögonblicken återfinns Oasis första spelning utanför Storbritannien, Black Sabbaths återförening och ett då osignat Kents spelning i ett öltält 1994. Årets festival – Hultsfred X – arrangeras 7-8-9 juli. För mer information: www.hultsfredsfestivalen.se.

Om DreamHack
DreamHack är världens största datorfestival och innehar det officiella världsrekordet för världens största LAN-party i Guinness Rekordbok. Under 2009 nådde DreamHack över 200 000 unika besökare med sina aktiviteter runt om i världen. DreamHack arrangerar varje år flera festivaler, LAN-kval, mässor och utställningar. Vårsäsongen avslutas med säsongsfinal på DreamHack Summer och höstsäsongen avslutas med DreamHack Winter. De stora festivalerna pågår i fyra dagar och har öppet dygnet runt. Samtliga DreamHacks festivaler är alkohol- och drogfria och till för alla åldrar. För mer information: www.dreamhack.se.

Kommentering är stängd