Hultsfredsfestivalen presenterar ny scen för dansmusik

Sommarens Hultsfredsfestival presenterar en nyhet för året, där en hel scen tillägnas disco, house och musik från en mängd andra dansgenres. Det är den klassiska gamla dansbanan i Hultsfreds Folkets park som kommer förberedas och förvandlas till ett glittrande disco heaven, där svenska och internationella DJs och producenter kommer att flygas in enbart för detta tillfälle.

Jacques Renault är en av världens mest eftersökta DJs när det kommer till att missionera disco, britterna Medlar och Greymatter som båda släpper skivor på magnifika Wolf Music Recordings har tagit tillbaka den djupare housen till Europa, och svenska namn som Studio Barnhus, Qulinez och Sandra Mosh visar att Sveriges grogrund för elektronisk dansmusik aldrig mått bättre.

Till sin hjälp med programsättningen har Hultsfredsfestivalen valt att samarbeta med Svenska Musikklubben, som genom åren byggt upp en fingertoppskänsla av världsklass när det gäller att hitta de absoluta guldkornen till sina egna klubbkvällar och konserter.

Dagens artistsläpp i sin helhet;
Jacques Renault /US/
Medlar /UK/
Greymatter /UK/
Moullinex /PT/
Fare Soldi /IT/
Studio Barnhus /S/
Qulinez /S/
Sandra Mosh /S/

Fler DJs och klubbar presenteras inom kort.
För mer information om respektive artist/band; www.hultsfredsfestivalen.se/artister.

Hultsfredsfestivalen 2012 äger rum mellan 14-16 Juni. Klara artister sedan tidigare är The Cure, The Stone Roses, Mumford & Sons, The XX, Justice, Slash, Noel Gallagher’s High Flying Birds, The Cardigans, Kasabian, Gorillaz Sound System, The Gaslight Anthem, Marina & The Diamonds m.fl..

Rulla till toppen