Huddinge Jazz äger rum i helgen

För artonde årgången intar jazz och blues Huddinge centrum under fredag och lördag 29 – 30 maj i Sjödalsparken.
Sedan starten 1991 är den sista helgen i maj intecknad för toppmusik – gratis för alla music lovers.

I årets upplaga finns bland artisterna Hans Backenroth kvartett med Bernt Rosengren, Jacob Fischer och Roger Johansen. Hans Backenroth gör tre framträdanden i olika konstellationer.

Sven Zetterberg blues band har ett säkert grepp om sin publik och får konkurrens om publikens gunst av bluesdrottningen Louise Hoffsten, men de spelar varsin dag.
Ray Charles, ”mannen som uppfann soul”, får en ordentlig hyllning av Claes Janson sextet, ett projekt som pågått under våren.

Hacke Björksten Quintet-Three generations, Rune Öfverman och Britt Damberg, Martin Sjöstedt/Peter Asplund Dektett är bara några av de övriga gästerna.
Hans Backenroth, som varit med vid drygt 100 skivsläpp har just kommit ut med sitt första egna album, ”Bassic Instinct”. Han är årets profil för Huddinge Jazz och pryder därmed årets upplaga av de sedvanliga svartvita T-tröjan.

I år har det blivit en lång turné och CD med Claes Janson och hans Ray Charles-projekt samt ny CD med Lill Lindfors, Hector Bingert, Mats Norrefalk och Claes Crona som några vårhändelser. En jazzvår som för Hans del kulminerar vid Huddinge Jazz 29-30 maj. Där är han årets profil, vilket innebär att hans porträtt förutom att pryda festivalens T-tröja också är omslagspojke på programmet. Och dessutom ingår han i tre olika grupper nämligen Hacke Björksten Three Generations, Claes Jansons ”RC Project” och så Hans Backenroth Quartet.

Hela programmet finns på http://www.huddinge.se/jazz.

Rulla till toppen