Honningbarna släpper album och spelar i Sverige

Av Redaktionen
Mar 5th, 2013
0 Kommentarer
502 Views

2013 är vi alla Honningbarn.

De senaste tre åren har Kristiansand-bandet Honningbarna gjort sig ett namn såväl i hemlandet Norge som utomlands. De debuterade 2010 med EP:n ”Honningbarna” och 2011 vann de norska P3s ”Årets Urørt”, en tävling för osignade band. 2011 var även året då de släppte sin debutplatta ”La Alarmane Gå” som belönades med ett Spellemannspris (Norges motsvarighet till Grammis) i kategorien Rock.

Musikaliskt spelar de hårt och bland referenserna återfinns Rage Against The Machine, Gallows och The Hives,men så är det också svenske stjärnproducent Pelle Gunnerfeldt, känd som mångårig samarbetspartner till just The Hives, som står för produktionen av Honningbarnas andra album ”Verden Er Enkel” som släpps i Sverige idag.

Men Honningbarna vill mer än att bara skapa musik. De har ett budskap och de har till exempel redan klarat av bedriften att få stora delar av Norges bibelbälte att sjunga med i låten ”Fri Palestina”. Allsång har det också blivit i resten av Norge och även långt utanför det egna landets gränser – på Roskilde i Danmark, på Eurosonic i Nederländerna och på olika klubbar i London.

”Målet med texterna är att folk ska tänka själva och vi vill sätta dem i situationer där det krävs. Vi struntar i om väg E6 ska byggas ut eller inte, det är de stora idéerna och tankarna som ska förändra något” menar Edvard Valberg.

Honningbarnas mål är enkelt och tydligt – världsherravälde. Utan krusiduller eller tillgjordhet, men med ren energi och äkta kärlek till musiken. Mitt bland publik och fans.

I vintras agerade Honningbarna förband under The Bronx Norden-turné och i mars kommer de tillbaka:

Turnédatum
27/3 Debaser, Malmö
29/3 Debaser Slussen, Stockholm
30/3 Pipeline, Sundsvall

Honningbarna live

Kommentering är stängd