Hoffmaestro släpper nytt album

hoffmaestro-2010

Det Stockholmsbaserade 11-mannabandet Hoffmaestro har alltid gått sin egen väg. De har vägrat att kompromissa kreativt och sett till att hela vägen behålla total kontroll över allt som hör projektet till, såsom videos, artwork, foton och DVD:er mm.

De har under flera års tid opererat under den mediala radarn och på egen hand byggt upp en nära relation till sin trogna och ständigt växande publik. Detta har fått som följd att de stora medierna blivit de sista att upptäcka det som otvivelaktigt blivit ett faktum – att Hoffmaestro i dag är ett av landets största band.

Frågan många journalister ställer sig är hur ett band nästan obemärkt lyckas nå den punkt där man drar över 30 000 personer mitt på eftermiddagen på Peace & Love i stort sätt utan någon medial draghjälp. Svaret är med hjälp av internet, djungeltrumman och framför allt ett enträget turnerande. Det finns inget annat band som gjort lika många spelningar i Sverige i år.

Hoffmaestros tidigare album ”The Storm” har under det gångna året även varit ett av de topp tio mest spelade albumen på Spotify och låtar som ”Highway Man” och ”So Do You” har seglat upp som stora youtube-hits.

Den 29:e september släpps den efterlängtade uppföljaren ”Skank-a-tronic Punkadelica” på det egenstartade skivbolaget ”Chraamofon”. Detta sker ihop med lanseringen av deras nya hemsida www.hoffmaestro.com där publiken kan följa med i det kreativa arbetet och det ges en intim inblick i hur det kan gå till bakom kulisserna.

”Skank-a-tronic Punkadelica” släpps den 29 september.

Scroll to Top