Hjälp till att hitta Roffe Wikströms instrument

Blueskungen Rolf Wikström blev i september bestulen på all sin musikutrustning. Nu vill han ha hjälp av allmänheten för att få tillbaka de unika instrumenten och har utfäst 25 000 kronor i belöning på Brottsportalen.se – Sveriges största sajt för olösta brott. Till efterlysningen finns också en robot kopplad som scannar nätet på stöldgods.

Inbrottet skedde i Rolf ”Roffe” Wikströms inspelningsstudio i Sundbyberg lördagen 5:e september. En belöning på 25 000 kronor har nu utfästs till den som har avgörande tips som leder till att brottet klaras upp och de stulna instrumenten återfinns. Fallet har engagerat användare på Brottsportalen som nu håller utkik efter stöldgodset. Snart kan det vara dags att omsätta prylarna på andrahandsmarknaden.
– Tidigare uppklarade fall på sajten visar att tjuvarna väntar tills de stulna föremålen kallnat innan de säljs vidare. De vet att folk efter ett inbrott eller stöld sitter och kollar nätet själva. Men det blir ett heltidsjobb som ingen mäktar med och därför ganska riskfritt för tjuven att sälja sakerna t ex någon månad eller två efter brottet, säger Magnus Pettersen, VD för Brottsportalen.se.

En ny tjänst på sajten är därför en sökrobot som varnar via mail om, när och var de stulna sakerna säljs på nätets begagnatmarknader. Samtidigt finns möjlighet för den som får erbjudande att köpa musikutrustning att kolla i sajtens stöldgodsregister.
– Kolla alltid i det innan du gör affär. Stöd inte hälarna på din egen bekostnad. Nu finns Roffes efterlysning med unika serienummer och allt, det tar bara fem sekunder att kolla upp. Förhoppningsvis hittar vår robot eller någon ur allmänheten prylarna och slår larm, säger Magnus Pettersen.

Scroll to Top