Hellsingland Underground släpper nytt i februari

hellsingland-underground

Med kompromisslös attityd, stora skägg och en förkärlek för långa tvilling-gitarrsolon och vansinnes-jam startade Hellsingland Underground år 2006 något av en egen genre som de själva kallade Northern Rock.

Medan musiken var inspirerad av The Outlaws, Allman Brothers och annan sydstatsrock hade texterna mer gemensamt med Perssons Pack och Traste Lindén (fast på engelska) i sin vilja att beskriva en lite sjaskig men levnadsglad småstadstillvaro i Hälsingeskogarna. Sexmannabandet Hellsingland Underground har nu tagit SubMob Studios i besittning, återigen med Martin Karlegård vid spakarna för att spela in uppföljaren till ett av 2008 års mest hyllade album.

Hellsingland Underground’s självbetitlade debutalbum, släppt på bandets egen label Killed By Records har till dags dato sålt över 3000 exemplar, helt utan traditionell marknadsföring i media.
”Vi hade helt enkelt inte råd att annonsera, men folk verkar ha hittat plattan ändå” säger bandets sångare och grundare Charlie Granberg.

Den kommande skivan går under arbetsnamnet ”Madness & Grace” och planeras släppas i februari 2010.

”Vårt mål är satt högt: att göra ett klassiskt rockalbum som ska kunna stå bredvid både Born To Run och Appetite For Destruction i skivhyllan utan att skämmas”. säger Charlie.

Rulla till toppen