Hellfueled släpper nytt album och ger sig ut på turné

hellfueled

Det är 1998 och i Huskvarna mitt i Sveriges bibelnäste bestämmer sig fyra tuffa killar för att starta ett mäktigt hårdrockband. Sagt och gjort, Hellfueled ser dagens ljus. En jakt på skivkontrakt inleds. Det dröjer några år men 2003 signeras ett dylikt med Black Lodge, en underetikett till Sound Pollution, Sveriges ledande hårdrockbolag. Året efter dyker så debutalbumet ’Volume One’ upp.

Albumet tas emot med öppna armar av Sveriges hårdrockare och videon till ’Midnight Lady’ snurrar flitigt i de få kanaler som vågar visa tuffa videos. Året efter, 2005, släpps uppföljaren Born II Rock och tredje plattan Memories In Black följer två år senare, 2007. Under tiden har Hellfueled hunnit med att spela ungefär överallt med ungefär alla inkluderat en förbandssväng med Europe!

Nu är det då dags att avtäcka album nummer fyra. Plattan som fått titeln ’Emission of Sins’ är producerad av guld & platina producenten Rikard Lövgren som tidigare jobbat med bland annat Sparzanza & Deathstars. Release är den 27 november. Sen bär det ut på vägarna igen. Hellfueled består idag, som alltid, av Andy Alkman – sång, Jocke Lundgren – gitarr, Henke Lönn – bas och Kent G Svensson – trummor.

Och det ska självklart firas, Torsdagen den 26/11 är det Releaseparty för ”Emission Of Sins” på klubben Heaven & Hell, Debaser Slussen 19.00.

Datum:
26/11 – Releaseparty – Debaser Slussen – Stockholm
27/11 – Dinos – Mariehamn
28/11 – Maxim – Gävle
4/12 – Virus – Örebro

Ytterligare information om de svenska spelningarna hittar du här.

Hemsidor:
www.hellfueled.com/
www.myspace.com/hellfueled

Scroll to Top