Helena Eriksson på turné

helena-eriksson

Helena Erikssons sång rör sig gärna i gränslandet jazz, pop och visa. Mycket av sin inspiration har hon hämtat hos Monica Zetterlund och Cornelis Vreeswijk. Men Helena och hennes musiker tar arvet vidare och skapar utifrån det något nytt och högst personligt.
Nu ger de sig ut på Musik i Väst-turné i Västra Götaland, denna gång med konserter på äldreboenden på dagtid och för allmänheten på kvällstid.

Helena Eriksson är född i Mariestad och bor numera i Stockholm. Debuten som sångerska skedde dock på en jazzklubb i New York. Publikens uppskattning var så stor att hon stannade ytterligare tre kvällar och presenterades som ”the Swedish singer with the sultry Peggy Lee sound”.

Bandet
Helenas bandmedlemmar är en imponerande skara musiker från svensk och internationell musikerelit: David Wilczewski: saxar, flöjt, klarinett, Janne Peterson: piano, Björn Lundquist: bas och Kjell Gustavsson: trummor. Musiker som spelat med Brian Wilson, Ola Magnell, Mikael Rickfors, Kjell Höglund, Marie Bergman, Cornelis Vreeswijk, Lisa Nilsson, Eric Gadd med flera…

Konserter
20 april Amnegården, Gullspång och Folkets hus, Otterbäcken
21 april Tonumsgården, Kvänum
22 april Äldreboendet Ekbacken och Café XO, Åmål
23 april Pilgården och Folkets hus, Lilla Edet
24 april Tolsjöhemmet och Närebo, Lidköping

Scroll to Top