Heaven Shall Burn släpper nytt album

Det tyska deathcorebandet Heaven Shall Burn släpper den 22 april sitt nya album, ”Veto”, genom Century Media Records. Gruppen kommer i april att göra tre exklusiva festivalspelningar i Tyskland, Österrike och Schweiz för att fira skivsläppet. Under tiden de slutförde arbetet på den nya skivan så avled en person som betytt väldigt mycket för bandet och därför har de valt att tillägna honom en av låtarna på skivan:

”När vi avslutade de sista pusselbitarna till ’Veto’ nåddes vi av den ledsamma nyheten att Walter Schilling avled i Saalfeld den 29 januari. Walter Schilling var en protestantisk pastor och medborgarrättsaktivist i det forna Östtyskland. Vi har en ny låt som heter ’Antagonized’ vilken handlar om honom, hans liv och hans arbete i Thüringen. Det kanske låter märkligt att ett band som heter Heaven Shall Burn dedikerar en låt till en kyrkans man men Schilling var inte intresserad av religiösa dogmer. Schilling hjälpte till att grunda det som möjliggjorde för Heaven Shall Burn att spela musik eftersom de flesta av de klubbar och musiker som stöttade oss i början var direkt eller indirekt knutna till Schillings arbete. Du hittar inte många teologer av Walters sort.”, berättar bandets gitarrist Maik Weichert.

Heaven Shall Burns senaste album, ”Invictus”, placerade sig som nummer 9 på den tyska albumlistan. 2010 besökte bandet även Sverige för spelningar tillsammans med amerikanska As I Lay Dying.

Rulla till toppen