Heather Nova till Sverige i november

heather-nova

Heather Nova växte upp på en båt i Bermuda och började skriva låtar redan som åttaåring. Det stora genombrottet kom efter att hon flyttat till London och släppt sitt andra album ”Oyster”, med hiten ”Walk This World”. Kombinationen av mystiskt sexig utstrålning och en unikt svävande röst förtrollade alla som hörde henne.

Med åren har hon förfinat sin talang och blivit allt mer av den själfulla singer/songwriter hon föddes att bli. ”Someone New”, duetten med Eskobar från 2002, gav henne många nya fans i Sverige, som sedan följt henne på stämningsfulla album som Mercury Rev-producerade ”Storm”, ”Redbird” och tonsatta poesisamlingen ”The Sorrowjoy”.

Förra året kom sjunde albumet ”The Jasmine Flower”. Det spelades in hemma i Bermuda, enbart på solenergi – helt rätt i dessa miljömedvetna tider. Dessutom hörs nästan bara Novas ljuvliga röst och en akustisk gitarr på det, vilket även sätter tonen när hon kommer som en solstråle till Sverige för första gången sedan 2005.

Den här gången är scenerna speciella: Filadelfiakyrkan i Stockholm den 13 november och Storan i Göteborg den 14 november, platser med en atmosfär som verkligen passar Novas vackra vemod och kommer att få de nya låtarna att lyfta till oanade höjder. Ingen kommer att värma dig bättre i höstrusket än Heather Nova, de karibiska öarnas svar på Sophie Zelmani.

Hemsidor:
www.heathernova.com
www.myspace.com/heathernova

Speldatum:
FREDAG 13 NOVEMBER – FILADELFIAKYRKAN STOCKHOLM
LÖRDAG 14 NOVEMBER – STORAN GÖTEBORG

Biljetter till konserten släpps den 10 augusti. Se www.aeglive.se för biljettinfo.

Åldersgräns: 13 år

Scroll to Top