Hatebreed och Nashville Pussy till Getaway Rock

Foto: Clay Patrick McBride

Vi fortsätter 2013 starkt med att fylla på uppställningen till årets upplaga av Getaway Rock Festival. Den här veckan välkomnar vi Connecticuts hårdaste i form utav metalcorebandet Hatebreed samt de alltid lika kompromisslösa och kaxiga rockmonstren i Nashville Pussy.

Första smakprovet ur Hatebreeds kommande och sjätte album The Divinity of Purpose, singeln Put It To The Torch, som nådde oss strax innan julrushen är metalcore när den är som mäktigast- två lika delar av exploderande hardcore och tjurrusande thrash metal. Sångaren Jamey Jasta beskriver själv det kommande albumet som ”all pit, no shit”… Så då vet vi vad vi kan förvänta oss i sommar på Getaway Rock Festival.

Nashville Pussy har sedan starten 1998 med Let Them Eat Pussy framställts som ett sleazeband med en del metalinfluenser, men deras sinne för humor har oftast fastnat bland de mest initierade åhörarna. Med sina riff doppade i det djupaste bluesträsket och raka texter är en konsert med Nashville Pussy det närmaste du kommer att uppleva ett hårdrocksband genomföra en burlesk show på Champs-Elysées legendariska Le Lido, urflippat, överraskande och förbannat bra.

Getaway Rock Festival 2013 hålls i Gävle den 8 – 10 augusti.

Sedan tidigare klara artister är; System of a Down, In Flames, Deep Purple, Lamb Of God, Trivium, Electric Wizard, As I Lay Dying, Iced Earth, Katatonia, Cult of Luna, Amaranthe, Eluveitie och Alcest. Fler akter tillkommer.

Scroll to Top