Hate Gallery släpper nytt album

hate-gallery-album-2011När Brittisk-svenska bandet Hate Gallery släpper sin andra fullängdare ”Viva la Resistance” (North & South/Playground) den 28 november släpps också soundtracket till en värld på väg att brisera. Med ”Viva la Resistance” bränner Hate Gallery av ett högljutt startskott som visar att rockmusik även på 10-talet kan upptäcka kreativa vinklar och dra djupa friska andetag av framtid och hopp.

”Viva la Resistance” är uppföljaren till det kritikerrosade debutalbumet ”Compassion Fatigue” (Unit/SonyBMG) från 2008, som av brittiska Kerrang kallades ”årets platta i sin genre”, är en musikaliskt utmanade rock n roll resa med ett tydligt tema; Din frihet är på väg bort, ta tillbaka den eller dö under en våg av tyranni och totalitarism.

Hate Gallery 2011 handlar om att leva, dö och älska i en värld där övervakning och missbrukad makt återigen blivit ämnen som måste avhandlas. Viljan att förändra och förbättra finns redan i oss alla, men modet att sträcka upp nävarna i luften infinner sig bara när någon greppar startpistolen.

”Vi hade aldrig gjort Viva la Resistance i en perfekt värld. Att tonsätta ämnen som omöjligt kunde undvikas längre och att göra det som ett av världens mest kompetenta rockband blev vår förbannade skyldighet” säger Janne Jarvis, sångare i Hate Gallery.

Hate Gallerys version av punk, rock och hårdrock har en självklar plats i nuet. Med ett ljudlandskap som utforskar det maskinella hos Nine Inch Nails och Killing Joke med samma intresse som rymden hos Pink Floyd och det sinnrika hos The Beatles stakar Hate Gallery ut en musikalisk väg som få band vågar svänga in på. I den dynamiska och påkostade produktionen kastar sångare Janne Jarvis in ett gäng vokala molotov cocktails signerade John Lydons ursinne och med referenser till George Orwells spådomar. Resultatet bygger vidare och utvecklar den solida grund som lades med ”Compassion Fatigue” men expanderar vidare gränserna inom vilka modern rock kan färdas på 10-talet. Hate Gallery vårdar arvet från forna tider men håller hela tiden upp en hand i ansiktet på nostalgikern. För återblickar kan du gå till Youtube, Hate Gallery finns för dem som vill marschera in i framtiden med en ny era av Rock n Roll i hörlurarna.

Hate Gallery är Janne Jarvis (sång/bas), Rickard Lundell (gitarr) och Fredrik Kvarnebrink (trummor). ”Viva La Resistance” är skriven och producerad av Janne Jarvis.

”Viva la Resistance” släpps i Sverige den 28 november 2011 via North & South och Playground.

Hate Gallery gör en exklusiv spelning i Stockholm på Göta Källare den 29 februari 2012.

Konsertdatum
29 februari – Göta Källare, Stockholm

Scroll to Top