Hassle på turné i vår och sommar

erik-hassleErik Hassle är 20-åringen med det lockiga håret som sjunger bättre än alla andra och vars låtar slår andras med hästlängder. Han är dessutom den svenska artisten som via Artist Company Ten förra veckan tecknade ett stort världstäckande avtal med Island Recordings. I vår ser vi Hassle ute på landets scener. Turnépremiären går av stapeln den 24 april på Trädgårn i Borås.

Hassle skulle kunna beskrivas som artistdrömmen personifierad. Det började med ett samarbete mellan Artist Company Ten och Hassle, gick vidare till bejublade livegig i hemlandet och lyfte sen till ett avtal med ett av världens idag viktigaste skivbolag, Island Recordings. Avtalet är ett av de största som undertecknats i den engelska musikbranschen de senaste åren och innefattar alla länder förutom Nordamerika. Första singeln släpps i England under sommaren och i Sverige är debutsingeln Hurtful nu en av de 20 mest spelade låtarna på radio.

Men det handlar ju inte bara om skiva. Det handlar lika mycket om live.

”Jag får alltid rysningar av att få agera och, och interagera, med publiken. Att fullständigt släppa efter för vad musiken skapar i ens kropp och få ett direkt gensvar är magi. Att dessutom ha förmånen att åka runt med sina gamla polare är helt enkelt sjukt kul. Vår ”arenasoul” gör sig väldigt bra på stora scener under ljumma sommarkvällar, men jag lovar att vi levererar på vilken liten källarscen som helst”, säger Erik.

The Guardians musikskribent Paul Lester hyllade för några veckor sedan Hassle: ”The Stockholm wunderkind Erik Hassle … Is he destined to be the new, young Robbie Willams?”

Hassle är med stor sannolikhet Sveriges nästa stora musikexport. Nu är det turnédags!

Turnédatum:
24.4 Trädgårn, Borås
25.4 Södertälje Stadshus, Södertälje
30.4 Bongo Bar, Jönköping
1.5 Sivans, Växjö
2.5 Vasagatan 43, Göteborg
5.5 Mosebacke, Stockholm
7.5 L’orient , Linköping
8.5 Söderports Café, Kalmar
9.5 Metropol/Puben, Hultsfred
29.5 Raw, Eskilstuna
30.5 Arena, Karlstad
26.6 Peace & Love, Borlänge
28.6 Strand Hotell, Borgholm
1.7 Liseberg, Taubescenen, Göteborg
2.7 Gatufesten, Sundsvall
3.7 Stadsfesten, Skellefteå
9.7 Hultsfredsfestivalen, Hultsfred
11.7 Tivoliscenen, Kristianstad
29.7 Putte i Parken, Karlskoga
30.7 Storsjöyran, Östersund
29.8 Skogsröjet, Rejmyre

Fler datum tillkommer.

Biljettinfo:
Biljetter släpps lokalt. Kontakta respektive spelställe eller se LiveNation.se för mer information.

Scroll to Top