Hardcore Superstar till Metaltown

Tre nya bokningar är klara för sommarens Metaltown. Vi välkomnar Hardcore Superstar, The Kristet Utseende och Thundermother!

Hardcore Superstar
Sedan bandet grundades i slutet av 90-talet har göteborgarna gjort en lång resa. Inspirerade av Los Angeles metalscen släppte de sin första platta 1998 och fick ett direkt genomslag. Snart öppnade de för AC/DC och turnerade med Motörhead.

Idag tillhör Hardcore Superstar ett av Sveriges mest erkända metalband – grammisbelönade och hyllade av såväl storpublik som press. Guldsäljande plattor, otaliga listettor och en rad världsturnéer har tagit Hardcore Superstar till en division för sig. De har alltid valt att gå sin egen väg, stilsäkert och med pondus.

I år släppte de sitt nionde album ”C’mon Take on Me”. Denna gång jobbade de med den legendariske Randy Staub som gjort sig känd för sitt arbete med artister som Metallica och Alice in Chains. En skiva som gjord för de stora rockscenerna.

The Kristet Utseende
Uppväxta på musik som Slayer, Metallica och framför allt Misfits bildades The Kristet Utseende i början av 90-talet. Bandet härjade snart över hela Sverige och spottade ur sig album som ”Sug och fräls”, ”Pang på pungen i Portugal” och ”Djävulsvingar över kapellet”.

Efter några intensiva år med vansinnesspelningar och hårt turnerande fick det vara nog. 1999 gjorde gruppen en avskedsspelning på Hultsfredsfestivalen och tackade för sig.

The Kristets Utseendes kultstatus växte sig sedan större än någonsin. Efter sex års uppehåll återförenades bandet 2005 för bejublade spelningar på Sveriges största festivaler. I år är det Metaltowns tur för en dos vansinnespunk och metal från Gnarp.

Thundermother
Thundermother dök upp som det uppkäftiga och blytunga hårdrocksmonster Sverige saknat. Förra året genomförde de en Italienturné och fortsatte sedan en imponerande resa genom Sveriges rockscener. Som det hittills enda osignade band spelade de också på Close-Up-båten tillsammans med Turbonegro och Imperial State Electric.

Bland Thundermothers fans återfinns storheter som Airbourne, Opeth och Danko Jones, som till och med bjöd med bandet som öppningsakt sin turné. Det är med spänning vi nu tar emot Thundermother till Metaltown.

Scroll to Top