Handsome Furs till Sverige i maj

handsome-furs

1 maj – Stockholm, Strand /Klubb Popaganda
6 maj – Oslo, Garage
7 maj – Linköping, Herrgår’n /John Doe
8 maj – Malmö, Debaser Malmö

Handsome Furs svänger på det där sättet som popband sällan svängt sedan det glada 80-talet, utan att för den skull låta gamla och dammiga. Kanadensarna är helt enkelt lika fräscha som ett nybadat spädbarn och troligtvis det band du kommer bli mest förälskad i under 2009.

Längre ner ser du musikvideon till bandets låt ”Dumb Animals”.

Bakom de elektroniska looparna, melodiska gitarren och geniala harmonierna står de Montreal-baserade äkta makarna Alexei Perry, författare och Dan Boeckner från Wolf Parade. Alexei skriver noveller till vardags och bandets namn kommer från något hon skrev på med samma namn vid den tid då bandet formades.

Dan sjunger med en längtande tonårings spruckna, känslosamma röst till Alexeis kalla, avskalade loopar och toppar med den murriga varma gitarren. Handsome Furs har ett sound och ett uttryck som är både genuint och som säger något, utan att de för den skull är uttalat politiska eller ett band som drivs av en agenda.

Men det är lätt att bli förförd av textmakare som lekande lätt snor ihop en mening som säger mer än många tegelstensromaner. “I don’t know but I’ve been told, every little thing has been bought and sold” skanderar Alexei med en lockande, längtande stämma som låter som en återuppstånden Springsteen från I’m on fire-tiden.

Handsome Furs har tidigare släppt en fullängdare som mottagits väl och bäddat för stor förväntan inför det stundande albumet som släppts i början av februari. Skivan har fått namnet ”Face Control” efter ett fenomen de upptäckt under sina resor i Östeuropa och Ryssland, där klubbkidsen betalar för sitt bord i förväg, men ändå inte är garanterade en plats; dörrvakten kan nämligen neka dem tillträde till klubben baserat på utseende, en företeelse som kallas just face control. Få dig lite Handsome Furs till livs och hitta din inre ljudrebell. Det blir nästan inte bättre än så här.

HEMSIDA
www.myspace.com/handsomefurs

Scroll to Top