Handen på hjärtat 2009

Live Nation och Luger ger er Sveriges ärligaste ambulerande turnépaket:

HANDEN PÅ HJÄRTAT 2009

Med: Deportees, The (International) Noise Conspiracy, Jonathan Johansson, Gustaf Spetz och Franke

Det var på den klubben, den kvällen, den spelningen då allting hände. Förutsättningarna var perfekta, stämningen lika hög som decibelnivån och på några få sekunder exploderade allting framför oss. Med handen på hjärtat tog vi oss fram mot scenen, eller om det var ett altare, och tillbad festens, euforins och kärlekens frälsning. Under en kväll förändrades allt och det i en klubblokal i vår lilla stad. Snart händer det igen. Snart är kärlekens rus tillbaka i byn.

Den ambulerande turnén, likaså festkaravanen, Handen på Hjärtat har dammat av sig och bytt skepnad, rakat sig och skaffat sig fler gig. Några av dem kommer vara i en stad nära dig, med dina nya och gamla favoritband.

Låt oss presentera:

Jonathan Johansson + Gustaf Spetz:
Jonathan Johansson är skivbolaget Hybris och bloggosfärens nya favorit. Inte så konstigt när mannen låter som att Tomas Andersson Wij möter Arcade Fire på Haiti. Inte blir vi mindre till oss när det ibland låter som när vår strömlöse granne kallar sig Ratata och nynnar på sin älsklingslåt. Allt faller så småningom på plats.

Gustaf Spetz har lämnat Eskju Divine för solofriheten. Resultatet är pianobaserad pop med ett stort kapitelinledande P. Mer rakt på sak än Eskju Divines rymdfärder. Debuten lovar The Beach Boys, The Beatles, Ted Gärdestad, sol, vind och vatten.

12.2 Debaser, Malmö
13.2 Bongo Bar, Jönköping
14.2 Sigurdsgatan 25, Västerås
20.2 Storsjöteatern, Östersund
21.2 Scharinska, Umeå
25.2 Raw, Eskilstuna
26.2 Koriander Bar & Deli, Karlstad
27.2 Tiki Room, Arvika
28.2 Västmanlands-Dala Nation, Uppsala

www.myspace.com/jonathanojohansson / www.myspace.com/gustafspetz

Franke:
2004 gav Göteborgsbördiga Franke ifrån sig en tjock dimma av försvenskad och ångestfylld Jesus & Mary Chain-rock. En debut som släpptes via Service inspirerade och golvade en helt ny generation in i kompromisslöshet. Tiden är nu inne för den efterlängtade fortsättningen. Räkna med det råa, det vackra och det sköra. När patetik möter pretentioner bland våldsamma ljudväggar kan liksom inget gå fel.

12.3 Debaser, Malmö
13.3 Bongo Bar, Jönköping
14.3 Sigurdsgatan 25, Västerås
20.3 Storsjöteatern, Östersund
21.3 Scharinska, Umeå
25.3 Raw, Eskilstuna
26.3 Bar & Deli, Karlstad
27.3 Tiki Room, Arvika
28.3 Västmanlands-Dala Nation, Uppsala

www.myspace.com/frankehisingen

Deportees:
Deportees har under sina år fått sitt alldeles egna landskap på Sveriges musikkarta. Därifrån styr och ställer de med en unik blandning av pop, folk och soul. Musiken som vill mer och med en ingivelse som ständigt får nya lyssnare att tappa hakan. Att bandets hemvist Umeå alltid strävar vidare kan man läsa ut i stadens slogan: Umeå. Vill mer. Deportees är stadens givna ambassadörer. I mars kommer Deportees tredje album och enligt de som fått tjuvlyssna redan nu har vi med en av årets bästa popplattor att göra.

9.4 Debaser, Malmö
10.4 Bongo Bar, Jönköping
11.4 Sigurdsgatan 25, Västerås
17.4 Storsjöteatern, Östersund
18.4 Scharinska, Umeå
22.4 Raw, Eskilstuna
23.4 Koriander Bar & Deli, Karlstad
24.4 Tiki Room, Arvika
25.4 Västmanlands-Dala Nation, Uppsala

www.myspace.com/deporteesmusic

The (International) Noise Conspiracy:
Det talas om ett band som är mer utsvultet än någonsin, ett band som lyckats återuppfinna sig självt. Även om konkurrensen varit hård under åren har T(I)NC stått pall för garagerockens extrema frenesi och levererat mer än någon annan. Senaste ”The Cross Of My Calling” är bandets nya svarta, men receptet är fortfarande detsamma: väl uttryckta åsikter till höftskakande musik. En sexigare klubbakt får man leta efter.

7.5 Debaser, Malmö
8.5 Bongo Bar, Jönköping
9.5 Sigurdsgatan 25, Västerås
15.5 Storsjöteatern, Östersund
16.5 Scharinska, Umeå
20.5 Västmanlands-Dala Nation, Uppsala
21.5 Koriander Bar & Deli, Karlstad
22.5 Tiki Room, Arvika
23.5 Raw, Eskilstuna

www.myspace.com/internationalnoiseconspiracy

Biljettinfo:

Inget förköp. Se LiveNation.se samt respektive spelställe för mer information om biljetter och pris.

Rulla till toppen